NÁVRH DENNEJ ZÓNY RODINNÉHO DOMU V TRNAVE

Denná spoločenská zóna

Surové neopracované materiály typické pre industriálny štýl ako drevo, kov a betón sa preniesli z mnohých verejných interiérov (interiérov kaviarní, reštaurácií pod.) i do súkromného bývania. Neopracované materiály vytvárajú svojou štruktúrou zaujímavú súhru kontrastov. Základom tohto  štýlu je odhaľovanie architektonických detailov. Niekedy stačí správny interiérový doplnok a miestnosť hneď získa priemyselný nádych. Čisté línie, jednoduché geometrické tvary v minimalistickom dizajne zútulnia nejedno zádverie, chodbu či dennú alebo nočnú zónu domácnosti.

Najideálnejším priestorom na hru s industriálnym štýlom je práve denná obývacia miestnosť, ktorá je dnes často spojená s kuchyňou a jedálňou. V našom návrhu dennej zóny sme sa snažili vytvoriť veľkorysý otvorený priestor, ktorý je modifikovateľný a predovšetkým transparentný. Spĺňa nároky všetkých funkcií : kuchyňa, jedáleň, obývačka, oddychový kútik podľa požiadaviek klienta. V čistom priestore žiaria kvalitné materiály a štruktúry povrchov v prírodných farbách. Kuchynská linka je navrhnutá v tvare L. Ústredným prvkom kuchyne sa stal ostrov, kde sú uložené všetky potrebné veci na stolovanie. Jedálenský dominantný stôl v jednej línii s kuchynskou časťou je jej logickým vyústením. V obývacej časti dominuje zostava niekoľkých prvkov na mieru navrhnutých sedačiek, ktoré je možno rôzne skladať a vytvárať nové zoskupenia na sedenie a ležanie. Obývaciu časť dopĺňa atypická otvorená knižnica, drevené lamely a líniová skrinka pozdĺž celej obývacej steny, ktorej vyústením je betónový bio krb. Sivej sedacej súprave  sekunduje koberec so zaujímavým vzorom a tvarom. Jemnou staroružovou farbou vnáša do interiéru ľudský rozmer v kontraste s trochu sterilným minimalistickým tvarom nábytku. Veľký dôraz je rovnako kladený na príjemné industriálne osvetlenie priestoru.

Tento premyslený postup pri návrhu dopomohol k vytvoreniu harmonického prostredia, kde sa prvky industriálneho dizajnu snúbia s eleganciou, ale tiež s čarom eklektického, historického vintage štýlu. Na kombinovanie industriálnych produktov je potrebná odvaha, ale výsledkom je veľmi osobné a originálne bývanie.

Projekt:

Lokalita:

Úžitková plocha:

2021

Trnava

52 m²

Zaujala Vás naša práca?

Nápíšte nám Vašu predstavu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *